مايک پومپئو، وزير خارجه امريکا، با اعتراض به جان کري ديدارهاي او با محمدجواد ظريف را “ناشايست و بيسابقه” توصيف کرده است. اما سخنگوي جان کري گفته است، وزير خارجه پيشين امريکا شرح ديدارهاي خود با وزير خارجه ايران را با آقاي پومپئو در ميان گذاشته بود.
آقاي کري که در دولت دوم بارک اوباما سمت وزير خارجه آمريکا را بر عهده داشت و توانست طي مذاکرات دامنهداري با وزير خارجه ايران به توافقي بر سر برنامه هستهاي تهران دست يابد، به تازهگي گفته که از زمان روي کار آمدن دونالد ترمپ، رييس جمهوري امريکا، چندين ديدار با محمدجواد ظريف داشته است.
اما مايک پومپئو با نکوهش اين اقدام در نشست خبري گفته است: “آنچه کري، وزير خارجه پيشين، انجام داده ناشايست و بيسابقه بوده است.”
او، افزوده است: “وزير خارجه پيشين ايالات متحده با بزرگترين حامي ترور در جهان صحبت ميکرده و به آنها گفته که صبر کنيد تا کار اين دولت به پايان برسد. نظير چنين چيزي را در تاريخ ايالات متحده نميتوانيد پيدا کنيد. يک وزير خارجه نبايد چنين رفتاري ميداشته است. اين رفتار بسيار ناشايست است.”
شبکه تلويزيوني “سيانان” اما اظهارات سخنگوي جان کري را در گزارش خود منعکس کرده که با رد اعتراض مايک پومپئو گفته که آقاي کري قبلن گزارشي از گفتوگوهاي خود با مقامات ايراني به آقاي پومپئو ارائه داده بود، تا در جريان قرار بگيرد که مقامات ايراني چگونه فکر ميکنند.
مت سامرز گفته است: “جان کري مانند همه وزيران خارجه پيشين ايالات متحده با همتايان سابق خود در اقصي نقاط جهان در ارتباط است و اوايل امسال نيز در يک مکالمه تيلفوني طولاني با مايک پومپئو با ذکر جزييات توضيح داد که مقامات ايران چه ديدگاههايي دارند.”
او، سپس تاکيد کرد که آقاي کري هم “مانند نزديکترين متحدان امريکا، اعتقاد دارد تعهداتي که ايران تحت توافق هستهاي داده اهميت بسياري دارد.”
پيش از اين دونالد ترمپ نيز در توييتي با حمله به جان کري، رفتار او را غيرقانوني و به زيان مردم امريکا دانسته بود.
او، نوشته است: “جان کري جلسات غيرقانوني با رژيم بسيار متخاصم ايران داشته است و اين اقدام تنها ميتواند کار بزرگ ما را و به زيان مردم امريکا تحت تأثير قرار دهد. او به آنها گفته است تا رفتن دولت ترمپ صبر کنيد! آيا او بر اساس قانون ثبتنام عوامل خارجي فعاليت خود را ثبت کرده است؟ باعث تاسف.”
جان کري خود گفته است که هدف او از اين ديدارها دادن مشاوره به محمد جواد ظريف براي مواجهه با سياستهاي امريکا نبوده بلکه او، سعي کرده است بفهمد که چطور ميتوان مسائل را با ايران حل و فصل کرد.