مجلس سنا در پيوند به افزايش ناامنيها و نگراني سناتوران از اوضاع امنيتي کشور مقامهاي امنيتي و دفاعي را استجواب کرد.
طارق شاه بهرامي وزير دفاع ملي، ويس احمد برمک وزير داخله و صبور قانع معاون اوپراتيفي رياست عمومي امنيت ملي در نشست روز يکشنبه (اول ميزان) مجلس سنا استجواب شدند.
وزير دفاع ملي کشور نگراني سناتورها از وضعيت امنيتي کشور را درست خواند و گفت که نيروهاي ارتش با کمبوداتي به ويژه در راستاي حمايت هوايي شبانه، توپچي و تعبيه قوتها مواجه اند ولي تلاش براي رفع اين چالشها ادامه دارد.
آقاي بهرامي گفت: «ماه گذشته 21 عمليات تصفيوي و 1023 عمليات کوماندويي و خاص از سوي نيروهاي ارتش اجرا شده که 2270 طالب در اين عملياتها کشته شده اند و متأسفانه در نتيجه حملات متقابل دشمن 513 نيروي ارتش نيز شهيد شده اند.»
به گفته او، دشمنان در تاکتيک جديد به شکل حشر از طرف شب بر يک نقطه حمله ميکنند، ولي به دليل نداشتن امکانات حمايت هوايي شبانه نيروهاي هوايي نميتوانند از پاسگاهها و مناطق مورد حمله حمايت کنند.
او، خاطر نشان کرد که در مقابل نيروهاي ارتش نيز با تغيير تاکتيک بيشتر روي عملياتهاي کوماندويي تمرکز کرده و هم اکنون 60 مرکز مهم دشمن کشور تشخيص شده و زير ضربات عملياتهاي خاص و هوايي قرار خواهند گرفت.
اما؛ آقاي بهرامي گفت: «آموزش افراد تخنيکي براي استفاده از امکانات شبانه هوايي جريان دارد و اين مشکل با استفاده از 21 بال چرخبال بلکهاوک امريکايي از يک تا دو ماه ديگر رفع ميشود و استفاده شبانه از طيارههاي ام دي 350 نيز به زودي آغاز خواهد شد.»
وزير دفاع ملي همچنان خاطر نشان کرد که از دوهفته به اين طرف کار روي جمع آوري قوتها از نقاط غير ضروري و آسيب پذير به منظور کاهش تلفات نيروهاي ارتش آغاز شده تا قدرت تحرک ارتش بيشتر گردد.
او، جلب و جذب در صفوف نيروهاي ارتش را نيز قناعت بخش خواند و گفت که سطح جلب و جذب 106 درصد بلند رفته است.
آقاي بهرامي، پيمان امنيتي با امريکا را ضروري خواند و با اشاره به چرخبالها و بمب افگنهاي ليزري که در اختيار ارتش قرار گرفته گفت که بسياري از موارد اين پيمان عملي شده ولي برخي مواد آن که عملي نشده بايد همه سياسيون افغانستان به شکل هماهنگ خواستار عملي شدن آن شوند.
او گفت: «لغو پيمان امنيتي با امريکا از سوي کساني مطرح ميشود که براي کشورهاي همسايه و به ضرر منافع ملي کار ميکنند؛ زيرا کشورهاي همسايه نميخواهند ارتش افغانستان سرپاي خود ايستاد شود.»
بهرامي در خصوص تأمين امنيت انتخابات گفت که بربنياد گزارشهاي فرماندهان ارتش از محلات برنامههاي تأمين امنيت انتخابات به خوبي پيش ميرود و نيروهاي ارتش در همکاري با ساير نيروهاي امنيتي و حمايت نيروهاي خارجي امنيت انتخابات را تأمين خواهند کرد.
ويس احمد برمک وزير داخله نيز با اشاره به تهديدهاي بلند امنيتي گفت که تجهيز نيروهاي پوليس با سلاحهاي ثقيله براي دفاع از کشور آغاز شده؛ زيرا اين نيروها نيز عملن در جنگ قرار دارند و جامعه جهاني نيز به اين امر قناعت کرده اند.
آقاي برمک نيز در خصوص تأمين امنيت انتخابات گفت که تدابير سنجيده و تهديدها شناسايي شده و وضعيت زير بررسي است.
مقامهاي امنيتي ابراز اميدواري کرد که با همکاري مردم ميتوانند امنيت انتخابات را در سراسر کشور تأمين کنند.
عبدالصبور قانع معاون امنيت ملي نيز خواستار سري شدن نشست شد و در غياب خبرنگاران به نگرانيهاي سناتورها پاسخ گفت.
مقامهاي امنيتي در حالي از تأمين امنيت انتخابات اطمينان ميدهند که انتخابات پارلماني به تاريخ 28 ميزان يعني 26 روز ديگر برگزار خواهد شد و نهادهاي ناظر بر انتخابات افزون بر اين که نگران امنيت انتخابات هستند، کميسيون انتخابات را به نداشتن برنامه و تدابير لازم براي برگزاري انتخابات متهم ميکنند.